Robert Parker, el gurú mundial del vi, ha assignat 94 punts als Caves Gramona a la llista “The Wine Advocate”.
Aquestes són les notícies que més agraden a Gustdeviure! No hi ha res millor per als catalans que saber que els productes de la terra, de Sant Sadurní d’Anoia en concret, són reconeguts internacionalment i dels preferits dels paladars més crítics i amb més poder en aquest món.
Jay Miller, responsable de cata dels vins espanyols per a “The Wine Advocate”, explica que Gramona figura en la seva curta llista de les millors bodegues productores de cava, fet que enorgulleix aquesta família que porta més de 125 anys d’història en el món del cava i el vi .
Ara la bodega resta a l’espera de conèixer la puntuació del seu cava insígnia, el Gramona Celler Batlle. De moment, els seus altres caves han estat puntuats per sobre de 90, arribant als 94 amb el Gramona Enoteca Brut Nature. Per tant, esperem que a la segona tanda de puntuacions, i presentant la perla de la casa, el cava català obtingui una millor nota, si és que es pot millorar.
Gramona va aconseguir l’any passat un gran nombre de reconeixements que el van convertir en la bodega espanyola més premiada. Qui la cita va des de les guies espanyoles de vi fins el redactor cap del diari “The New York Times”: Eric Asimov assegura que el Gramona III Lustros li ha fet canviar el concepte que fins ara tenia dels espumosos del nostre país: “em recorda als grans Champagnes”. Per la seva banda, l’influent periodista Andrew Jefford, crític de vins de la revista anglesa “Decanter”, ha asegurat recentement que “Gramona es el més untuós i refinat que havia somiat que podria arribar a ser un cava”. Així mateix, la cèlebre revista nord-americana “Wine & Spirits” ha situat a Gramona en el Top 100 de les Bodegues del Món; i la reconeguda publicació americana “Wine Enthusiast” va considerar en el 2009 al cava Gramona III Lustros com un dels 10 Millors Vins Espanyols. Finalment, el gurú de vins francès Michel Bettane considera el cava
Marta Rubió